Ο Τσαβούσογλου φέρεται να συμφώνησε με τον Λαβρόφ ότι είναι ανεπίτρεπτη η παρουσία ξένων μαχητών στο Καραμπάχ

-

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τούρκος ομόλογος του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχαν σήμερα τηλεφωνική συνομιλία «κατά την οποία υπογραμμίσθηκε ότι είναι ανεπίτρεπτη η εμπλοκή στην διένεξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μαχητών από άλλες περιοχές», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «υπογραμμίστηκε η απαίτηση για σταθμισμένες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της παροχής συνδρομής σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο στο Μπακού και το Γερεβάν. Οι δύο υπουργοί τάχθηκαν επίσης υπέρ του άμεσου τερματισμού των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ».

«Ο κ. Λαβρόφ κατά την συνομιλία του με τον Τσαβούσογλου, υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπρόσωποι της ομάδας του Μινσκ στον ΟΑΣΕ για το Ναγκόρνο Καραμπάχ», αναφέρει η ρωσική ανακοίνωση. (σ.σ. Η ομάδα με προεδρεύουσες τρεις χώρες έχει αναλάβει την διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή)

Το πρωί πάντως ο Ερντογάν δήλωσε ότι «η ομάδα του Μινσκ τίποτα δεν έκανε για το Καραμπάχ και είναι απαράδεκτο να βγαίνουν τώρα Γάλλοι, Ρώσοι και Αμερικανοί και να εκφέρουν άποψη».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.