Ο ΥΠΕΞ του Ιράν καλεί τον Τραμπ να απορρίψει τους πολεμοχαρείς συμβούλους του

-

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να απορρίψει τη "δίψα" των συμμάχων του για πόλεμο, σημειώνοντας ότι οι Ιρανοί επί χιλιετίες επιβίωσαν απ' όλους όσους τους επιτέθηκαν.

"Για χιλιετίες, οι Ιρανοί επιβίωσαν απ' όλους τους επιτιθέμενους", έγραψε ο Μοχαμάντ Τζαβάντα Ζαρίφ στο Twitter, καλώντας τον Αμερικανό πρόεδρο να απορρίψει "την ψευδή ιστορία της Β Ομάδας και τη δίψα της για πόλεμο". Η διπλωματία ισοδυναμεί με σύνεση, δεν είναι ποτέ αδυναμία", πρόσθεσε.

Πρόσφατα ο Ζαρίφ προειδοποίησε ότι αυτή η "Β Ομάδα", στην οποία περιλαμβάνονται ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα μπορούσε να σπρώξει τις ΗΠΑ σε έναν πόλεμο με την Τεχεράνη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος την Δευτέρα έγραψε στο Twitter ότι "οι Ιρανοί ποτέ δεν κέρδισαν έναν πόλεμο αλλά ποτέ δεν έχασαν σε διαπραγμάτευση".

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.