ΟΗΕ και ΗΠΑ ζήτουν παύση επιχειρήσεων από τον Άσαντ

-

Οι δυνάμεις του Άσαντ πρέπει να σταματήσουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στο νότιο τμήμα της χώρας, δήλωσαν ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και η Αμερικανή πρέσβης στον οργανισμό Νίκι Χέιλι, η οποία κάλεσε τη Ρωσία να ασκήσει πιέσεις στο συριακό καθεστώς.

“Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανησυχεί σοβαρά από την πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση, στην οποία περιλαμβάνονται χερσαίες επιθέσεις και αεροπορικοί βομβαρδισμοί, στη νοτιοδυτική Συρία. Χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν από την περιοχή, η πλειονότητα για την μεθόριο με την Ιορδανία, το οποίο θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια", ανέφερε εκπρόσωπος του ΟΗΕ

"Ο Αντόνιο Γκουτέρες ζητά την άμεση διακοπή της τρέχουσας στρατιωτικής κλιμάκωσης και καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους σε διεθνές επίπεδο, μεταξύ των οποίων είναι η προστασία των αμάχων και των πολιτικών υποδομών", επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι παραβιάσεις από το συριακό καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός στη νοτιοδυτική Συρία πρέπει να σταματήσουν. Αναμένουμε η Ρωσία να αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί για να γίνει σεβαστή και να διασφαλιστεί η εφαρμογή της εκεχειρίας που συνέβαλε η ίδια να επιτευχθεί και να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να δοθεί τέλος στις παραβιάσεις από το συριακό καθεστώς και σε οποιαδήποτε άλλη αποσταθεροποίηση στο νοτιοδυτικό τμήμα και σε όλη τη Συρία”, δήλωσε η Χέιλι.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.