Οι Αμερικανοί με τις εμμονές τους στη Λιβύη: Αναρτούν φωτογραφίες με ρωσικά μαχητικά

-

Νέα στοιχεία για ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi SU-24 και MIG-29 που δραστηριοποιούνται στον εναέριο χώρο της Λιβύης υποστηρίζει ότι διαθέτει η Αμερικανική Διοίκηση Αφρικής (AFRICOM), που έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικές φωτογραφίες.

«Η συνεχής εμπλοκή της Ρωσίας στη Λιβύη αυξάνει τη βία και καθυστερεί την πολιτική επίλύση του θέματος» ανέφερε ο BG Gering, επικεφαλής επιχειρήσεων της AFRICOM παρουσιάζοντας σχετικές δορυφορικές φωτογραφίες.

ΗΠΑ: Δορυφορικές φωτογραφίες με ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στη Λιβύη

Προβολή εικόνας στο Twitter

«Η Ρωσία συνεχίζει να επιδιώκει στρατηγική παρουσία στο νότιο πλευρό του ΝΑΤΟ και αυτό σε βάρος των αθώων ζωών της Λιβύης» αναφέρουν οι Αμερικανοί. Στις φωτογραφίες όπως λένε, διακρίνεται και ρωσικό ραντάρ P-18, το λεγόμενο «Spoon Rest». Πρόκειται για ένα ρωσικό, κινητό σύστημα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τακτική υποστήριξη σε στρατιωτικές δραστηριότητες, και χρησιμοποιείται για τακτικές πολεμικές επιχειρήσεις.

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν επισης ότι στη Λιβύη δραστηριοποιούνται ρωσικά αεροσκάφη που παραδόθηκαν εκεί πριν απο 20 μέρες. Φυσικά οι δημοσιογράφοι δεν έχουμε τρόπο να πιστοποιήσουμε την αυθεντικότητα των φωτογραφιών ή τις ημερομηνίες, αλλά είναι γνωστό ότι ο Χαλίφα Χάφταρ ενισχύεται ατύπως στρατιωτικά απο τη Ρωσια, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.