Οι Φλαμανδοί εθνικιστές στηρίζουν τους Καταλανούς

-

Η Νέα Φλαμανδική Συμμαχία (N-VA), το κόμμα των Φλαμανδών υπερεθνικιστών, που στηρίζει τον φυγόδικο πρώην πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν, θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος της ομάδας των Συντηρητικών και Αναθεωρητών (ERC) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην οποία ανήκει και το ακροδεξιό κόμμα της Ισπανίας Vox, που αντιτίθεται στην ανεξαρτησία της ισπανικής Περιφέρειας.

Την ένταξη του κόμματος στη συγκεκριμένη ευρωομάδα αποφάσισαν την περασμένη Τρίτη τα μέλη της ηγετικής ομάδας του κόμματος, έπειτα από τριήμερες διαβουλεύσεις για το εάν θα συνέχιζαν τη συμμετοχή τους σε αυτόν τον ευρωπαϊκό συνασπισμό κομμάτων, στον οποίο συμμετέχουν από χρόνια, έπειτα από την ένταξη και της ακροδεξιάς παράταξης του Σαντιάγο Αμπασκάλ.

Η συμμετοχή του N-VA στην ευρωομάδα των κομμάτων αυτών δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση, ενώ το επίσημο αίτημα του Vox για ένταξή του σε αυτή, που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα, θα τεθεί υπό ψηφοφορία από τα μέλη της. Όταν ρωτήθηκε για τη συμβατότητα συνύπαρξης ανάμεσα στα δύο αυτά κόμματα υπό τον ίδιο φορέα, εκπρόσωπος του ERC τόνισε στο Europa Press πως «όλα τα κόμματα που συμφωνούν προς τις αρχές του ERC κι έχουν γίνει δεκτά στην ομάδα, είναι συμβατά μεταξύ τους».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.