Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την εξουδετέρωση δύο αξιωματούχων του ISIS

-

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε στις 22 Μαΐου ότι είχε εξαλείψει δύο ανώτερους διοικητές του ISIS στην ανατολική συριακή επαρχία Ντέιρ Έζορ.

Οι διοικητές, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι Ahmad ‘Isa Ismail al-Zawi και Ahmad‘ Abd Muhammad Hasan al-Jughayfi, σκοτώθηκαν σε κοινή επιχείρηση που διεξήχθη από τις δυνάμεις του συνασπισμού και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στις 17 Μαΐου.

"Ο Ahmad Isa Ismail lbarhirn al-Zawi, επίσης γνωστός ως Abu All al-Baghdadi, ήταν ο Wali (αρχηγός) του ISIS της Βόρειας Βαγδάτης. Ως περιφερειακός ηγέτης, ο al-Zawi ήταν υπεύθυνος για τη διάδοση της τρομοκρατικής καθοδήγησης από την ανώτερη ηγεσία του ISIS σε λειτουργούς στη Βόρεια Βαγδάτη.

Ο Ahmad 'Abd Muhammad Hasan al-Jughayfi, επίσης γνωστός ως Abu Ammar, ήταν ανώτερος αξιωματούχος διοικητικής μέριμνας και προμηθειών του ISIS που είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση της απόκτησης και μεταφοράς όπλων, υλικών IED και προσωπικού σε ολόκληρο το Ιράκ και τη Συρία", ανέφερε ο συνασπισμός σε δήλωση. .

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο al-Zawi και ο al-Jughayfi σκοτώθηκαν στην πόλη al-Busayra στη νοτιοανατολική επαρχία Deir Ezzor. Οι δύο διοικητές κατέφευγαν σε σπίτια που ανήκουν σε ντόπιους που ζουν στο εξωτερικό.

Ο συνασπισμός ισχυρίστηκε ότι η εξάλειψη των διοικητών θα διαταράξει μελλοντικές επιθέσεις εναντίον αθώων αμάχων και συμμάχων των ΗΠΑ στην περιοχή.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ΗΠΑ ενέτειναν τις δραστηριότητές τους κατά των κυττάρων ISIS στη Συρία. Ένας πρώην διευθυντής στη διεύθυνση ακινήτων του ομίλου γνωστός ως Mohamad Khalid al-Adad σκοτώθηκε σε πρόσφατη επιδρομή στο νοτιοανατολικό Deir Ezzor.

Εν τω μεταξύ, στην υπό τουρκική κατοχή Αφρίν στη βόρεια Συρία, μια αεροπορική επίθεση, που φέρεται να διεξήχθη από αμερικανικό drone, σκότωσε τον Abu Zaki al-Taibani, τον στρατιωτικό διοικητή του βιλαετίου της Χάμα του ISIS.

Οι πρόσφατες επιχειρήσεις αποκάλυψαν ότι οι διοικητές του ISIS στη Συρία καταφεύγουν σε περιοχές που ελέγχονται από τους συμμάχους των ΗΠΑ, την Τουρκία και το SDF.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.