Οι πρώτες δηλώσεις Μοράλες από το Μεξικό

-
264
Οι πρώτες δηλώσεις Μοράλες από το Μεξικό

Την στιγμή που στη Βολιβία μαίνονται οι πιο βίαιες ταραχές των τελευταίων ετών, ο παραιτηθείς πρόεδρος Έβο Μοράλες έφτασε με αεροπλάνο στο Μεξικό. Ο Μοράλες, ο οποίος ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο στο Μεξικό, προσγειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη χώρα, με τον Μεξικανό υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει πως δεν θα αποκαλύψει πού θα εγκατασταθεί ο Μοράλες, για λόγους ασφαλείας.

Στις πρώτες του δηλώσεις από το Μεξικό, ο παραιτηθείς πρόεδρος της Βολιβίας έστειλε το μήνυμα ότι «η μάχη συνεχίζεται», διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα σταματήσει να «ασχολείται με την πολιτική».

Ο Έβο Μοράλες επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί πραξικοπήματος στη Βολιβία, τονίζοντας ότι το Μεξικό έσωσε τη ζωή του. «Δεν θα αλλάξω εξαιτίας αυτού του πραξικοπήματος» υπογράμμισε. Όπως κατήγγειλε ο παραιτηθείς πρόεδρος της Βολιβίας, το σπίτι του λεηλατήθηκε όπως επίσης εκείνο της αδελφής του.

«Θρίλερ» με την πτήση

Νωρίτερα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Μεξικού, Μαρτσέλο Εμπράρδ, το μεξικανικό κυβερνητικό αεροσκάφος που ανέλαβε τη μεταφορά του Μοράλες συνάντησε δυσκολίες να λάβει έγκριση πτήσης πάνω από χώρες της Νότιας Αμερικής.

Ο Εμπράρδ αναφέρθηκε αναλυτικά στις περίπλοκες ολονύκτιες συνομιλίες που είχε το υπουργείο του με διπλωμάτες στη Νότια Αμερική, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση του Μοράλες μέχρι την Πόλη του Μεξικού. Υπενθυμίζεται ότι ο Μοράλες γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι αναχωρεί από τη Βολιβία, υποσχόμενος όμως ότι θα επιστρέψει και μάλιστα σύντομα.

«Με πονά το ότι φεύγω τη χώρα για πολιτικούς λόγους, αλλά θα παρακολολουθώ πάντα τι γίνεται. Θα επιστρέψω σύντομα με περισσότερη δύναμη και ενέργεια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μοράλες. Επίσης ανέβασε στο twitter μια φωτογραφία του που δείχνει πώς κοιμήθηκε, την πρώτη του νύχτα μακριά από το προεδρικό μέγαρο.