Οι "Σύντροφοι των Εξαρχείων" έσπασαν τα γραφεία της ΝΔ

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

H οργάνωση «Σύντροφοι/συντρόφισσες για την διάχυση των Εξαρχείων» ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και σε τράπεζες τα ξημερώματα της Δευτέρας.

ε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η “μάχη των Εξαρχείων” δεν είναι για εμάς ένα “εξεγερσιακό play ground”αλλά κομμάτι ενός συνολικότερου αγώνα που δίνει τις μάχες του μαζί με τα αυτο-οργανωμένα σωματεία, τις αντιφασιστικές περιφρουρήσεις στις γειτονιές, τους τοπικούς αγώνες».

Η οργάνωση επισημαίνει ότι «οι καταλήψεις και οι κινηματικές δομές είναι χώροι αγώνα και ελευθερίας» και τονίζει πως «θα ματώσετε για τις πάρετε». Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας σημειώθηκε μπαράζ επιθέσεων σε αρκετά υποκαταστήματα τραπεζών, καθώς και σε γραφεία της ΝΔ. Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να φοβηθεί κανέναν», καθώς και ότι «θα συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά την μάχη κατά της ανομίας ώστε το αίσθημα της ασφάλειας να εμπεδωθεί παντού».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.