Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απέτρεψαν πυρπόληση στρατοπέδου από συζύγους ISIS τουρκικής καταγωγής

-

Οι δυνάμεις ασφαλείας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) απέτρεψαν μια συνωμοσία συζύγων ISIS τουρκικής καταγωγής να κάψουν το  στρατόπεδο al-Hawl στη ΒΑ Συρία

Την πληροφορία ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Hawar (ANHA) στις 13 Μαΐου.

Ένας αξιωματούχος ασφαλείας στο στρατόπεδο al-Hawl είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ότι οι γυναίκες ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τη φωτιά ως αντιπερισπασμό για να ξεφύγουν από το στρατόπεδο.

«Λάβαμε πληροφορίες ότι οι γυναίκες του ISIS, που φέρουν την τουρκική ιθαγένεια, αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες βενζίνης και αλκοόλ στις σκηνές τους στο τμήμα al-Muhajireen [αλλοδαπών] και ετοιμάζονται να πυρπολήσουν το στρατόπεδο για να προκαλέσουν χάος και να το χρησιμοποιήσουν ως κάλυψη για διαφυγή », είπε ο αξιωματούχος στο ANHA.

Οι τρεις τουρκικές γυναίκες συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας του στρατοπέδου. Στα κινητά τηλέφωνα των γυναικών βρέθηκαν μηνύματα κειμένου με κελιά ISIS στην Τουρκία και σε άλλα μέρη της Συρίας.

Περισσότεροι από 67.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 40.000 μελών οικογενειών μαχητών του ISIS, κρατούνται στο στρατόπεδο, που βρίσκεται στην ανατολική επαρχία al-Hasakah. Το στρατόπεδο ελέγχεται από το SDF, το οποίο υποστηρίζεται από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη απόπειρα των συζύγων του ISIS να πυρπολήσουν το στρατόπεδο al-Hawl. Στις 20 Απριλίου, μια παρόμοια δράση ανατράπηκε όταν αποκαλύφθηκε ένα καταφύγιο γεμάτο καύσιμα στο στρατόπεδο. Ένα άλλο κρησφύγετο βρέθηκε στις 7 Μαΐου.

Οι γυναίκες του ISIS στο al-Hawl προσπαθούν συχνά να ξεφύγουν. Υιοθετούν επίσης το ρόλο της ομάδας «Hosbah» [θρησκευτική αστυνομία], επιτίθενται και δολοφονούν ακόμη και οποιονδήποτε διαφωνεί με την ιδεολογία τους μέσα στο στρατόπεδο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.