Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν κατάσκοπο των Εμιράτων

-

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα ως κατάσκοπο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο άνδρας «κατασκόπευε υπηκόους άλλων  αραβικών χωρών για λογαριασμό των Εμιράτων», υποστηρίζουν οι τουρκικές αρχές.

 

Πέρυσι, η Τουρκία συνέλαβε άλλους δύο άντρες που επίσης θεωρήθηκαν ύποπτοι για κατασκοπεία για λογαριασμό των Εμιράτων εις βάρος υπηκόων αραβικών χωρών, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών εξόριστων και φοιτητών.

Τότε, ένα στέλεχος της τουρκικής αντικατασκοπείας είχε πει (ανώνυμα) στο αμερικανικό πρακτορείο ότι ένας από αυτούς τους δύο υπόπτους συνδεόταν με τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόνγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2018.

Ο άνδρας που συνελήφθη σήμερα ταξίδεψε στην Τουρκία χρησιμοποιώντας αραβικό διαβατήριο αλλά όχι των ΗΑΕ. Οι Τούρκοι είπαν στο Reuters ότι μπορουν όμως να αποδείξουν την σχέση του με τα Εμιράτα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.