Οικογένεια αποπειράθηκε να ληστέψει με νεροπίστολο διανομέα πίτσας για να φάει...

-

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν προσωρινά, μέχρι να γίνει η δίκη τους, ο 36χρονος Αλβανός και η 30χρονη Ελληνίδα σύζυγός του, που προσπάθησαν να ληστέψουν τρόπον τινά έναν διανομέα, υπό την απειλή νεροπίστολου....

Το ζευγάρι, που ζει στη Ρόδο και έχει ένα παιδί 3 ετών, απασχολείτο στον τουρισμό και πλέον είναι άνεργοι και οι δύο. Άνδρας και γυναίκα κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία.

Το ιστορικό

Γνωστή πιτσαρία δέχτηκε τηλεφώνημα την 23.35 ώρα της 6ης Ιουλίου 2020 από την 30χρονη γυναίκα, για παραγγελία αξίας 20€ και η πληρωμή θα γινόταν με μετρητά. Όταν ο διανομέας έφτασε στην μονοκατοικία του ζευγαριού,  στην επαρχιακή οδό Ρόδου – Καλλιθέας, η σύζυγος βγήκε στο μπαλκόνι, του άνοιξε την κύρια εξώπορτα της οικοδομής -η οποία είναι ασφαλείας- και ο διανομέας ανέβηκε στο ισόγειο, όπου ήταν η πόρτα ασφαλείας του διαμερίσματος.

Η 30χρονη άνοιξε την πόρτα, αλλά τότε πετάχτηκε πίσω από μια σκάλα στην  αυλή ένας άνδρας με καλυμμένο το πρόσωπό του και κρατώντας ένα σπρέι είπε στο διανομέα «τα λεφτά σου τώρα».

Ο διανομέας  του πέταξε την θήκη με τις πίτσες, άρχισε να φωνάζει και έτρεξε γρήγορα να βγει από την οικοδομή. Τηλεφώνησε στην Αστυνομία, ενώ ο "ένοπλος" το έβαλε στα πόδια προς το χωριό Ροδίνι.

Ο διανομέας ξανατηλεφώνησε στην γυναίκα για να της παραδώσει τις πίτσες και εκείνη ξαναβγήκε στην πόρτα του ισογείου. Όταν έφτασε η Αστυνομία, εμφανίσθηκε και ο σύζυγός της, που είχε ίδιο σωματότυπο με τον "ληστή". Επακολούθησαν συλλήψεις.

Απολογούμενοι κατέθεσαν ότι είναι γονείς ενός ανήλικου παιδιού ηλικίας μόλις 3 χρόνων και ότι είναι άνεργοι από την έναρξη της πανδημίας, επειδή απασχολούνται στον τουρισμό.

"Χάσαμε τις δουλειές μας και δεν είχαμε πια καθόλου λεφτά", είπαν. "Οικονομική έκτακτη ενίσχυση δεν λάβαμε ακόμη και τις τελευταίες μέρες δεν είχαμε να φάμε ούτε εμείς ούτε το παιδί."

Ο άνδρας πήρε όλη την ευθύνη επάνω του και κατέθεσε ότι η σύζυγός του δεν ήξερε τίποτα για το σχέδιό του. Και ότι βασικά ήθελε να αρπάξει τις πίτσες για να φάνε και όχι λεφτά. Κατέθεσε επίσης ότι το "όπλο" που έμοιαζε με σπρέι, είναι παιδικό παιγχνίδι και εκτοξεύει νερό....

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.