Οκτώ Αιγύπτιοι στρατιωτικοί νέκροι, δύο τραυματίες σε επίθεση στο Σινά

-

Οκτώ Αιγύπτιοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και δύο άλλοι τραυματίστηκαν όταν μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή (IED) εξερράγη μέσα σε θωρακισμένο όχημα  στη χερσόνησο του Σινά.

Ο συνταγματάρχης Tamer al-Rifai, εκπρόσωπος του στρατού, δήλωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε νότια της πόλης Bir al-Abd στο βόρειο τμήμα του Σινά.

«Οι ένοπλες δυνάμεις επιβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις μάχης ενάντια σε τρομοκρατικά στοιχεία για να διατηρήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Αιγυπτιακές πηγές αναγνώρισαν τα οκτώ θύματα ως:

Υπολοχαγός Abdel Hamid Sobhy Abdel Hamid;
Υπαξιωματικός Shehata Mustafa Abu al-Yazid;
όπλ. Ahmed Abdullah;
όπλ. Ahmed Hamed Mohamed;
όπλ. Ahmed Ali Ahmed;
όπλ. Mohamed Hassanein Ali;
όπλ. Abanoub Abdel Tawab Boles;
όπλ. Μοχάμεντ Αμπντέλ Αζίζ αλ Γκοχάρι.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ακόμη. Ωστόσο, αρκετές πηγές ανέφεραν ότι το ISIS, του οποίου οι ομάδες είναι πολύ ενεργές στο Σινά, ήταν πίσω από αυτό.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ομάδες του ISIS πραγματοποίησαν μια σειρά επιθέσεων με IED σε στρατιωτικά οχήματα και στρατεύματα της Αιγύπτου στο βόρειο Σινά. Οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη λάβει επιπλέον μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια ζωτικών δρόμων στην περιοχή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.