Όλα καλά στη Μόρια για τον Γερμανό υπουργό Ανάπτυξης

-

«Εντυπωσιασμένος από την οργάνωση και την εικόνα του κέντρου, που δεν έχει καμία σχέση με όσα γράφονται στο διεθνή Τύπο», δήλωσε για την Μόρια ο υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας, Γκερντ Μίλερ, μετά το ταξίδι-αστραπή που έκανε στην Λέσβο.

Ο προερχόμενος από το Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα της Βαυαρίας υπουργός πήγε στην Λέσβο με πτήση κυβερνητικού αεροσκάφους προερχόμενος από την Ιταλία. Αμέσως μετά την προσγείωση πήγε κατευθείαν στην Μόρια, όπου είχε συναντήσεις ενημέρωσης με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Γκουγκουλή και τον διοικητή του Κέντρου, Γιάννη Μπαλμπακάκη.

Ο κ. Μίλερ επισκέφθηκε ζώνες του καταυλισμού και όπως έγινε γνωστό δήλωσε απερχόμενος ότι πήγε στην Μόρια για να υποστηρίξει το έργο που επιτελείται εκεί.  Ο Γερμανός υπουργός πήγε στην Λέσβο μετά από διήμερη περιοδεία στην Τυνησία και την νότια Ιταλία.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα έγραψε ο γερμανικός Τύπος, ο Μίλερ είπε κατά την επίσκεψή του στην Τυνησία ότι οι γερμανικές εταιρείες πρέπει να δημιουργήσουν εκεί περισσότερους χώρους κατάρτισης. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα προωθήσει τέτοιες συμφωνίες ανάμεσα σε επαγγελματικές ενώσεις χωρών της βόρειας Αφρικής και γερμανικές εταιρίες, κυρίως στους κλάδους της κλωστοϋφαντουργίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας και του τουρισμού.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.