Όλα υπό συζήτηση, λέει ο Ντομπρόβσκις για Ελλάδα

-

Την αναγκαιότητα να αποφασιστούν άμεσα τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, μέρος των οποίων πρέπει να είναι εμπροσθοβαρή, εκφράζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Στόχος, να παρουσιαστεί στις αγορές ένα πειστικό πλάνο για τη μετά μνημόνιο εποχή, ώστε η Ελλάδα σταδιακά να γυρίσει σε αυτές για δανεισμό. Ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδας δεν πρέπει να στραφεί άμεσα στις αγορές.

Ο Ντομπρόβσκις, αν και επαναλαμβάνει το ορόσημο της 21ης Ιουνίου, προσθέτει ότι δεν είναι θέσφατα. Εκτιμά, επίσης, ότι όλα τα καυτά θέματα παραμένουν ανοικτά, όπως και το ακριβές πακέτο ελάφρυνσης του χρέους ή η επιτήρηση στη μεταμνημονιακή περίοδο, οι μεσομακροπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι και η συμμετοχή του ΔΝΤ.

Για το ΔΝΤ αφήνει να εννοηθεί πως η συμμετοχή του θα αφορά μάλλον σε «τεχνική συμβολή» στην παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας μετά τη λήξη του μνημονίου.

Το μήνυμα που στέλνει στην ελληνική κυβέρνηση είναι να μην παρεκκλίνει από τους δημοσιονομικούς στόχους τα επόμενα χρόνια, ώστε να χτίσει την αξιοπιστία της.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.