Οτο στοπ για rapid test - Ουρές έκαναν με τα ΙΧ τους οι Λαρισαίοι

-

Ουρές έκαναν σήμερα το πρωί στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης Λάρισας με τα ΙΧ τους οι Λαρισαίοι, καθώς κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον δήμο Λαρισαιών πραγματοποιούσαν δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) μέσω της δράσης «Drive through testing».

Οι ενδιαφερόμενοι δεν κατέβαιναν καν από το ΙΧ τους και το δείγμα λαμβανόταν μέσα από το ανοιχτό παράθυρο. Από τα 595 δείγματα, θετικά βγήκαν τα 34. Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων ήταν τα 40 έτη και πρόκειται για 20 γυναίκες και 14 άντρες οι οποίοι ήδη έχουν ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία για επανέλεγχο τους με τη μέθοδο PCR».

Έως τις 4 το απόγευμα

Τα δειγματοληπτικά τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου έγιναν στο πλαίσιο των δράσεων ελέγχου της διασποράς του ιού από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ που παρέμειναν έως τις 4 μ.μ. στη Νεάπολη. Οι πολίτες μετά τη λήψη του δείγματος άφηναν τα στοιχεία τους ώστε να ενημερωθούν τηλεφωνικά για τα  αποτελέσματα της εξέτασης.

Και σήμερα η πόλη σημείωσε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων (197 νέες μολύνσεις), συνεχίζοντας να διατηρεί την αρνητική επιδημιολογική της εικόνα, ενώ η χώρα καταγράφει σταθερά πάνω 3.000 κρούσματα και υψηλό αριθμό θανάτων. Τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν οξύ πρόβλημα. Ο δήμαρχος Λάρισας ζήτησε «την άμεση και μέγιστη δυνατή κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων (ανθρώπινων και υλικών) προς το ΕΣΥ και την επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα και του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Λάρισας».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.