Ουγγαρία-Πολωνία-κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων και νεκρών 24ωρου!

-

H Ουγγαρία κατέγραψε 3.989 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων σε μια μέρα, όπως και έναν αριθμό ρεκόρ 84 νέων θανάτων σε μια ημέρα από την COVID-19, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την ασθένεια αυτή ανήλθε σε 1.973 σε όλη τη χώρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία του νέου κορονοϊού και αυτών που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία αυξήθηκε σε 4.767 από 4.417 που ήταν χθες Δευτέρα.

Παράλληλα στην Πολωνία ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό ξεπέρασε σήμερα το όριο των 400.000, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, το οποίο διευκρίνισε ότι ο αριθμός τους διπλασιάστηκε σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Το υπουργείο σημείωσε ότι το 24ωρο που πέρασε καταγράφηκαν 19.364 νέα κρούσματα στη χώρα, αριθμός χαμηλότερος από το ρεκόρ των 21.897 κρουσμάτων που είχαν ανακοινωθεί το Σάββατο. Ο αριθμός των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό έχει ανέλθει από τότε που ξέσπασε η επιδημία στην Πολωνία σε 414.844 και ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την COVID-19 σε 6.102, σύμφωνα επίσης με την ανάρτηση του πολωνικού υπουργείου Υγείας στον λογαριασμό του στο Twitter.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.