Πάει και ο "μπάρμπα Μπεν" λόγω Φλόιντ

-

Μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και τον διεθνή αντιρατσιστικό ξεσηκωμό, πολλά αγάλματα γκρεμίστηκαν αλλά και επιχειρήσεις επηρεάστηκαν, μια δε απο αυτές αποφάσισε να αλλάξει το θρυλικό λογότυπό της.

Η εικόνα του μαύρου αγρότη στη συσκευασία του ρυζιού Uncle Ben's αποφασίσθηκε να αντικατασταθεί, γιατί θεωρείται ότι παραπέμπει στη δουλεία, όταν Αφρικανοί σκλάβοι καλλιεργούσαν τα χωράφια του Νότου στις ΗΠΑ, μα και αλλού.

Η εικόνα του μαύρου αγρότη στις συσκευασίας χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1940, και  οι υπεύθυνοι της εταιρείας σκέφτονται ακόμη και την αλλαγή του ονόματος, όχι μόνον την αλλαγή του προσώπου του "Μπάρμπα Μπεν".

Η  εταιρεία Mars που θυγατρική της εμπορεύεται το ρύζι με την ονομασία Uncle Ben ανακοίνωσε ότι  ο -καθ΄ημάς- μπάρμπα Μπεν "ήταν ένας φανταστικός χαρακτήρας, το όνομα του οποίου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1946, ως αναφορά σε έναν Αφροαμερικανό αγρότη που δούλευε στο Τέξας ή έναν δημοφιλή μάγειρα/σερβιτόρο στο Σικάγο, ονόματι  Φρανκ Μπράουν».

Πάντως η εταιρεία αναγνωρίζει ότι η χρήση του χαρακτήρα είναι παρωχημένη και εκτός εποχής και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στο brand, μετά τις πορείες, τις συγκρούσεις αλλά και τις εκκλήσεις για φυλετική ισότητα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και την εκστρατεία Black Lives Matter. Παρόμοιο πρόβλημα τίθεται (όπως αναφέρεται στο κατωτέρω βίντεο)  και για άλλα προϊόντα όχι ιδιαίτερα γνωστά στην Ελλάδα, αλλά δημοφιλή στις ΗΠΑ

 

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.