Παραδόθηκαν στην Τουρκία οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που χάθηκαν στον Έβρο

-
157

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η παράδοση στην Τουρκία των δύο Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι εντοπίστηκαν το πρωί της Κυριακής, εντός του ελληνικού εδάφους, στις Φέρες του Έβρου.

Σε έγγραφη κατάθεσή τους προς τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, ο πρώτος παραδέχθηκε ότι χάθηκε εντός του ελληνικού εδάφους, ενώ ο  δεύτερος ανέφερε ότι βρισκόταν σε αναζήτηση του πρώτου.Στους δύο Τούρκους στρατιωτικούς, έγιναν ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ στο περιστατικό διαπιστώθηκε η υψηλή ετοιμότητα και η άμεση αντίδραση των ελληνικών τμημάτων προκάλυψης, καθώς και η σωστή λειτουργία του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου.

Ακολούθησαν επαφές των Διοικητών Ταγμάτων Προκάλυψης και στην συνέχεια ολοκληρώθηκε η παράδοση των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία .

Όπως αναφέρει το ΓΕΣ για το θέμα επικοινώνησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος και της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.