Παραιτήθηκε λόγω Συρίας ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

-

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, θα αποχωρήσει από το αξίωμά του «στα τέλη του Φεβρουαρίου», γνωστοποίησε μέσω Twitter  ο Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα που ήταν ανεπτυγμένα στη Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι σύντομα θα παρουσιάσει τον αντικαταστάτη του Μάτις, αφού έκανε προηγουμένως λόγο για  «τρομερή πρόοδο» κατά την διετία που ο στρατηγός εν αποστρατεία ήταν επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ο ίδιος ο Μάτις πάντως ανέφερε ότι παραιτείται και διευκρίνισε ότι το κάνει για να διευκολύνει τον Τραμπ προκειμένου να διορίσει κάποιον που οι απόψεις του θα είναι πιο κοντά με αυτές του προέδρου.

Σημειώνεται ότι ο Μάτις ήταν υπέρμαχος των σεναρίων  που ήθελαν μακροχρόνια αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν θα ανακάμψει. Ο Τραμπ ωστόσο είχε εκφράσει πολλές φορές την έντονη επιθυμία του να φέρει τα στρατεύματα πίσω στις ΗΠΑ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.