Παράκαμψη της Δικαιοσύνης ζήτησε ο Ερντογάν από τον Τσίπρα, λέει ο δικηγόρος των "8"

-

«Η Τουρκία ζητεί από την Έλληνα πρωθυπουργό να παραβιάσει θεμελιώδεις αρχές του ελληνικού πολιτεύματος και να παρακάμψει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου… (Η επικήρυξη) θυμίζει φετφά (σ.σ.: διαταγή) του αγιατολάχ κατά του συγγραφέα των σατανικών στίχων Σαλμάν Ρούσντι», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο δικηγόρος των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, Χρήστος Μυλωνόπουλος.

Ο Έλληνας νομικός κατήγγειλε ότι η Αγκυρα ζητά να περιφρονηθεί πλέον η νομιμότητα και να επιδιωχθεί η περιέλευση των «8» με άλλο τρόπο, κάτι που αποτελεί πρόκληση για τη διεθνή νομιμότητα και την ελληνική κυριαρχική εξουσία, όπως χαρακτηρίζει την επικήρυξη των οκτώ.

Έκανε μάλιστα λόγο ο κ. Μυλωνόπουλος για «πολιτιστικό αταβισμό και παλινόρθωση σε εποχές βίας και αυθαιρεσίας» και μεταξύ άλλων ανέφερε πως αποτελεί «διακαή επιδίωξη και θέμα γοήτρου να δικάσει τους οχτώ η Τουρκία, το ίδιο έκανε και με τον Οτσαλάν». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Η ΕΛΑΣ εφόσον επιτελεί τα καθήκοντα της δεν θα υπάρξει άσχημη εξέλιξη».

Παράλληλα, δήλωσε ότι η υπεράσπιση εξετάζει την ασκηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απαγόρευση της επαναπροώθησης των οχτώ Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα σε περίπτωση που η κυβέρνηση υποκύψει στις πιέσεις της Αγκυρας. Τέλος είπε πως «Βλέπω πραγματικά απίθανο αυτό το ενδεχόμενο της παραβίασης της απόφασης του Αρείου Πάγου».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.