Παραμένουν οι διαφορές παρά το κοινό έδαφος στη συνάντηση Τζόνσον-Βαράντκαρ

-
72

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Ιρλανδός ομόλογός του Λίο Βαράντκαρ βρήκαν σήμερα κάποιο κοινό έδαφος για το Brexit, κατά την πρώτη τους συνάντηση, αλλά παραμένουν σημαντικές διαφορές, σύμφωνα με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών.

Σε κοινό ανακοινωθέν, οι δύο κυβερνήσεις ανέφεραν ότι είναι δεσμευμένες να εξασφαλίσουν μια συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι η συνάντηση ήταν μια ουσιαστική και χρονικά σωστή ευκαιρία για να εδραιωθεί μια σχέση και να υπάρξει καλύτερη κατανόηση των θέσεων των δύο πλευρών.

«Ενώ συμφωνήσαμε ότι οι συζητήσεις είναι σε αρχικό στάδιο, βρέθηκε κοινό έδαφος σε κάποιους τομείς, αν και παραμένουν σημαντικές διαφορές», ανέφεραν οι δύο κυβερνήσεις ύστερα από συνάντηση μιας ώρας μεταξύ των δύο ηγετών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.