Παράνοια Λουκασένκο: Απαγορεύει την είσοδο σε γεροδεμένους τουρίστες

-

Οι συνοριακοί φρουροί στην Λευκορωσία δεν επέτρεψαν την προηγούμενη εβδομάδα την είσοδο στην χώρα 595 τουριστών, με το αιτιολογικό ότι ήταν «γεροδεμένοι, με αθλητικό σωματότυπο», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας BelTa επικαλούμενο τον πρόεδρο της Κρατικής Συνοριακής Επιτροπής Αντόν Μπιτσκόφσκι.

«Όλοι τους ήταν γεροδεμένοι νεαροί, με αθλητικό σωματότυπο, οι οποίοι δεν μπορούσαν με κανένα τρόπο να εξηγήσουν ή να επιβεβαιώσουν τον σκοπό της επίσκεψης τους στην Λευκορωσία», δήλωσε ο Μπιτσκόφσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο στην πλειονότητά τους, ήταν άτομα που έφθασαν από τις γειτονικές χώρες, Ουκρανία, Πολωνία και Λιθουανία.

Υπενθυμίζεται ότι προτού ζητήσει την προστασία της Ρωσίας ο Λουκασένκο και συγκεκριμένα λίγο πριν από τις εκλογές στη χώρα του, την είχε κατηγορήσει ότι έστειλε 37 γεροδεμένους παραστρατιωτικούς για να τον ανατρέψουν. Εν συνεχεία, όταν η Δύση τον κατήγγειλε για την άγρια καταστολή των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης στη χώρα του, μετά τις εκλογές, αναζήτησε την προστασία της Μόσχας και άρχισε να υποστηρίζει ότι οι πράκτορες που θέλουν να τον ανατρέψουν υποκινώντας επεισόδια προέρχονται από άλλες χώρες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.