Παρέα 23 Γάλλων μαθητών με κρούσμα από Σαντορίνη

-

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές σήμανε αργά το βράδυ της Δευτέρας για 23 Γάλλους τουρίστες που επιστρέφουν στον Πειραιά από τη Σαντορίνη με το πλοίο «Blue Star Delos». Ανάμεσα στους 23 Γάλλους υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Στον Πειραιά σπεύδει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και ασθενοφόρα ώστε οι τουρίστες να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας. Στο πλοίο συνολικά υπάρχουν 485 επιβαίνοντες.
ο καραντίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γάλλοι μαθητές μαζί με τη συνοδό τους, η οποία αποτελεί και  το επιβεβαιωμένο κρούσμα, έφτασαν στην Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εκεί υποβλήθηκαν σε τεστ κορονοϊού. Ωστόσο, μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα που πάντα αργούν, συνέχισαν κανονικά το ταξίδι τους με προορισμό τη Σαντορίνη. Φτάνοντας στο νησί το γκρουπ των Γάλλων ενημερώθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι η Γαλλίδα συνοδός είναι θετική στον κορονοϊό.

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει κανένα ξενοδοχείο καραντίνας  και έτσι δυστυχώς δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στον Πειραιά προκειμένου να φιλοξενηθούν στην Αθήνα σε ξενοδοχείο καραντίνας. Είναι άγνωστο με τι τρόπο επιβιβάσθηκαν στο πλοίο ώστε να μην εκτεθούν οι επιβάτες και απορίας άξιο το πώς ένα τουριστικό νησί δεν υποχρεώθηκε να διαθέτει χώρους καραντίνας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.