Παρέμβαση Τσαβούσογλου για το δημοψήφισμα στα Σκόπια

-
-Συμβιβαστείτε και μοιραστείτε το μήνυμα Τσαβούσογλου προς Αθήνα!, Νεφέλη Λυγερού

Να μην κάνουν βήμα πίσω στην συνεργασία τους με την ΠΓΔΜ, εξαιτίας του δημοψηφίσματος, κάλεσε την  ΕΕ και το ΝΑΤΟ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ολλανδό ομόλογό του, Στεφ Μπλοκ, ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Άγκυρα παρακολούθησε το δημοσίευμα από κοντά και ανέφερε ότι είχε συμμετάσχει ως παρατηρητής σε παλαιότερη εκλογική διαδικασία της ΠΓΔΜ.

«Είχα παρακολουθήσει επίσης από κοντά τις θετικές εξελίξεις στη "Μακεδονία". Τελικά αυτό είναι απόφαση του λαού της "Μακεδονίας". Πρέπει να τη σεβαστούμε. Από την άλλη πλευρά ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η ΕΕ δεν πρέπει να κάνουν βήμα πίσω στο ζήτημα της συνεργασίας με τη "Μακεδονία" λόγω του δημοψηφίσματος και των αποτελεσμάτων του", είπε ο Τούρκος υπουργός.

Ο Τσαβούσογλου επισήμανε ότι «πρέπει να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη στο ΝΑΤΟ» και ότι «με τον ίδιο τρόπο και η ΕΕ πρέπει να δώσει περισσότερη σημασία στα δυτικά Βαλκάνια».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.