Παρίσι: "Βαριά" η απόφαση Τραμπ για αποχώρηση από Συρία

-

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έλαβε μια πολύ «βαριά απόφαση» όταν διέταξε να αποσυρθούν οι αμερικανοί στρατιώτες που είναι ανεπτυγμένοι στη Συρία, έκρινε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

«Δεν συμφωνούμε με τις αναλύσεις» κατά τις οποίες «το χαλιφάτο (Ισλαμικό Κράτος) έχει εκμηδενιστεί από εδαφική άποψη», είπε η Παρλί στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL. «Αυτή είναι μια εξαιρετικά βαριά απόφαση», πρόσθεσε κι επισήμανε πως «εμείς νομίζουμε πως η αποστολή πρέπει να ολοκληρωθεί».

Η Παρλί εξήρε τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις, χαρακτηρίζοντας τον απόστρατο στρατηγό των Πεζοναυτών «σπουδαίο στρατιώτη», «εταίρο σε όλες τις περιστάσεις». Ο Μάτις ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του και θα αποχωρήσει από το αξίωμα του υπουργού Άμυνας τον Φεβουάριο, εξαιτίας της διάστασης απόψεων με τον Τραμπ, ειδικά όσον αφορά τη Συρία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.