Πατούλης: Ελέγχουμε τα πτυχία όλων των μελών του ΙΣΑ - Κάποια ξένα πανεπιστήμια δεν συνεργάζονται

-

Ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε αγανακτισμένος με τον ψευτογιατρό που πήρε ανθρώπους στο λαιμό του, κάλεσε τους ασθενείς να απορρίπτουν θεραπευτικές διαδικασίες εκτός επιστημονικών ορίων και είπε ότι ελέγχονται τα πτυχία όλων των μελών του ΙΣΑ, παρότι κάποια Πανεπιστήμια ξένων χωρών δεν συνεργάζονται.

Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασής του που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, συζήτησε το θέμα του αδίστακτου 47χρονου που έκανε αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών.

Επίσης ζητήθηκε ενημέρωση από τις υπηρεσίες του ΙΣΑ που έχουν τηνεντολή να κάνουν ενδελεχείς ελέγχους της γνησιότητας των πτυχίων των μελών του.

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ από το 2015 έως σήμερα έχει υποβάλλει 2.139 αιτήματα σε σχολές της Ελλάδας για εξακρίβωση πτυχίων και έχει λάβει 2.057 απαντήσεις, ενώ παράλληλα απέστειλε 3.640 αιτήματα σε σχολές του εξωτερικού και έχει λάβει μόνον 1.003 απαντήσεις. Επισης έχει στείλει 1.148 ίδιου περιεχομένου αιτήματα στον ΔΟΑΤΑΠ και έχει λάβει μολις 209 απαντήσεις.(Ο ΔΟΑΤΑΠ είναι Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης)

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

«Το ειδεχθές έγκλημα του αδίστακτου απατεώνα που εκμεταλλεύθηκε τον πόνο των ασθενών και έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ακόμα και παιδιών προκαλεί οργή. Οι υπηρεσίες του ΙΣΑ εργάζονται πυρετωδώς για τον έλεγχο των πτυχίων των μελών του Συλλόγου παρά το γεγονός ότι κάποια Πανεπιστήμια ξένων χωρών δεν συνεργάζονται. Θα πρέπει ωστόσο και οι ίδιοι οι ασθενείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να απορρίπτουν θεραπευτικές διαδικασίες που βγαίνουν έξω από τα επιστημονικά όρια και «πουλάνε φρούδες ελπίδες». Επίσης σε όλα τα ιατρεία πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο η άδεια λειτουργίας του ιατρείου από τον ΙΣΑ. Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης έχει υπόνοιες πρέπει άμεσα να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές»,τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.