«Πάτωσε» η Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις

-
«Πάτωσε» η Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2006 βρίσκεται η Χριστιανική Ένωση της οποίας ηγείται η Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Emnid που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας έχασαν μία μονάδα και το ποσοστό τους υποχώρησε στο 29%. Σημειώνεται ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017 η Ένωση συγκέντρωσε το 33% των ψήφων.

Η Χριστιανοκοινωνιστές είναι αντιμέτωποι με μια σκληρή εκλογική αναμέτρηση στη Βαυαρία τον Οκτώβριο και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ακόμη και το ενδεχόμενο να χάσει την απόλυτη πλειοψηφία που διαθέτει στο τοπικό κοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι επίσης μετέχουν στον «μεγάλο συνασπισμό» με τους συντηρητικούς της Μέρκελ, δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν τις απώλειες των Συντηρητικών. Κατέγραψαν μάλιστα και οι ίδιοι πτώση κατά μία μονάδα και το ποσοστό τους διαμορφώνεται στο 18%.

Αμετάβλητα μένουν τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο 15%, ενώ άνοδο κατά 2 μονάδες καταγράφουν οι Πράσινοι, φθάνοντας στο 14%.

Η Emnid δεν έδωσε κάποια εξήγηση για αυτές τις μεταβολές, ωστόσο η ενδοκυβερνητική κρίση που ξέσπασε τον προηγούμενο μήνα, εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής και της πολιτικής ασύλου, απειλώντας ακόμη και με διάλυση την κυβέρνηση, είναι για πολλούς η βασική αιτία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.