Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια, βροχή από μολότοφ στην έφοδο της Αστυνομία

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Εξαρχείων, μετά την έφοδο που επιχείρησε η Αστυνομία στην περιοχή. Ομάδες κουκουλοφόρων, οι οποίες προετοιμάζονταν από το απόγευμα απάντησαν με βροχή από βόμβες μολότοφ, εναντίον των αστυνομικών που επιχείρησαν να μπουν από την οδό Στουρνάρη.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην οδό Τοσίτσα, όπου η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τους καπνούς και τα δακρυγόνα. Η αστυνομία προσπαθεί να σπάσει τα οδοφράγματα με δύο  «αύρες» που βρίσκονται στα Εξάρχεια. Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 27 προσαγωγές.

Νωρίτερα ομάδα κουκουλοφόρων έσπασε τον πεζόδρομο της οδού Κοραή, ενώ στα Εξάρχεια από τις 17:00 ομάδες νεαρών άρχισαν να ανάβουν φωτιές στους δρόμους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οδοφράγματα έχουν στηθεί ήδη στις οδούς Τοσίτσα, Θεμιστοκλεους, Μεταξα και Στουρνάρη, ενώ μικροεστίες φωτιάς υπάρχουν και στην πλατεία Εξαρχείων.

Στην οδό Σπύρου Τρικούπη, ομάδα κουκουλοφόρων παραβίασε την είσοδο σε κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού, κόβοντας με τροχό τις πόρτες, και στην συνέχεια κατέλαβε την ταράτσα.

Εντωμεταξύ ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η πορεία που διοργάνωσαν κόμματα, συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου και Σταδίου κατευθύνθηκε στο Σύνταγμα. Οι σταθμοί του Μετρό στην Πανεπιστημίου και το Σύνταγμα άνοιξαν και πάλι, ενώ  αποκαθίσταται σταδιακά και η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και για τις 21:00, στην συμβολή Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, στο σημείο όπου έχασε την ζωή του ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος, πριν δέκα χρόνια.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.