Πέφτει η κυβέρνηση στη Γερμανία για μεταναστευτικό;

-

Σε σοβαρή ενδοκυβερνητική κρίση εξελίσσεται η διαμάχη της Καγκελαρίου Μέρκελ με τον υπουργό Εσωτερικών και Αρχηγό των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ για την διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Η μετωπική σύγκρουση των δύο ηγετών της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) απειλεί όχι μόνο την κυβερνητική προσφυγική πολιτική, αλλά και την ίδια την σταθερότητα της κυβέρνησης.

Στη βάση της διαφωνίας βρίσκεται η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών για απαγόρευση εισόδου στην Γερμανία μεταναστών οι οποίοι έχουν περάσει προηγουμένως από άλλη χώρα της ΕΕ και μεταναστών των οποίων η αίτηση ασύλου έχει ήδη απορριφθεί σε άλλη κοινοτική χώρα.

Η Μέρκελ έχει ζητήσει περιθώριο μέχρι την Σύνοδο Κορυφής στο τέλος του μήνα, αλλά ο Ζεεχόφερ δίνει τελεσίγραφο στην Καγκελάριο, δίνοντας χρόνο μέχρι τη Δευτέρα.

Διαφορερικά θα προχωρήσει μόνος του, κάνοντας χρήση του λεγόμενου «υπουργικού προνομίου», στην εφαρμογή της πρότασής του, δηλαδή, ως αρμόδιος υπουργός, να δώσει εντολή στην ομοσπονδιακή αστυνομία να εμποδίζει την είσοδο στα σύνορα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.