Πέμπτος νεκρός στις Σέρρες από τον ιό του Δυτικού Νείλου

-

Ένας άνδρας 62 ετών άφησε την τελευταία του πνοή χθες  από τις επιπλοκές που του προκάλεσε ο ιός του Δυτικού Νείλου, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους πέντε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών έφθασε τα 35 άτομα. Από τα τουλάχιστον 77 κρουσματα που έχουν σημειωθεί πανελλαδικά (μέχρι την περασμένη εβδομάδα) όλα είναι στη βόρειο Ελλάδα, εκτός από δύο στη Λάρισα και δύο στο Μαραθώνα. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται τρεις άνδρες με σοβαρά συμπτώματα. Συχνά η νόσος (που μεταδίδεται από κουνούπι) είναι ήπια ή και ασυμπτωματική, οπότε είναι άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων. Όταν όμως παρουσιάζονται συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα, τότε απαιτείται άμεση νοσηλεία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.