Περιοριστικά μέτρα στην Κύθνο -Τέσσερις ασθένησαν μετά από γάμο

-

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρο το Δήμο Κύθνου».

Αιτία είναι τα 4 κρουσματα που σημειώθηκαν εξαιτίας συγχρωτισμού σε γάμο στο νησί. Και οι τέσσερις έχουν διακομισθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται από αύριο η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης και αναστέλλονται κάθε είδους εκδηλώσεις (π.χ. πάρτυ, λιτανείες, εμποροπανηγύρεις κ.λπ.) αλλά και οι λαϊκές αγορές.

Επισης απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο. Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται να κάθονται μαζί έως 6 άτομα.

Τέλος, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.