Περού: Το κοινοβούλιο ψήφισε την παραπομπή του προέδρου για διαφθορά

-

Υπέρ της έναρξης της διαδικασίας παραπομπής σε βάρος του προέδρου του Περού Μαρτίν Βισκάρα ψήφισε το κοινοβούλιο της χώρας, μια κίνηση που μπορεί να οδηγήσει στην αποπομπή του από το προεδρικό αξίωμα λόγω «ηθικής ανικανότητας».

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη στη βουλή με το ερώτημα της έναρξης της σχετικής διαδικασίας, 65 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 36 κατά και 24 απείχαν, όπως ανέφερε η εφημερίδα El Comercio. Ο Βισκάρα φέρεται να ζήτησε από τους συμβούλους του να πουν ψέματα σε κοινοβουλευτική έρευνα.

Η υπόθεση αφορά ένα αμφιλεγόμενο συμβόλαιο με τραγουδιστή αξίας 50.000 δολαρίων. Ο ίδιος ο πρόεδρος, που έχει κάνει λόγο για «συνωμοσία σε βάρος της δημοκρατίας», θα πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον του Κοινοβουλίου εντός 10 ημερών και να αποδείξει την αθωότητά του.

Ο Βισκάρα αντικατέστησε τον πρωθυπουργό και πολλούς άλλους υπουργούς στα μέσα Ιουλίου, καθώς τα υψηλά ποσοστά κορονοϊού στη χώρα και η οικονομική κρίση έπληξαν τη δημοτικότητά του.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.