Πετροβόλημα τουρκικών φορτηγών στην Γεωργία, λόγω Ναγκόρνο Καραμπάχ

-

Μετά από τις επιθέσεις που δέχτηκαν φορτηγά με τουρκικές πινακίδες που έκαναν διεθνείς μεταφορές περνώντας μέσα από αρμενικά χωριά στη Γεωργία, η συνοριακή πύλη του Ακτάς έκλεισε και τα οχήματα στράφηκαν προς την συνοριακή πύλη του Σάρπ στο Άρτβιν. Λόγω της έντονης κίνησης σχηματίστηκε ουρά 15 χιλιομέτρων από φορτηγά

Αναφέρεται πως μετά από την επίθεση της Αρμενίας στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν, φορτηγά τα οποία περνούσαν μέσα από αρμενικά χωριά στη Γεωργία δέχτηκαν επιθέσεις με πέτρες και απειλήθηκαν οι οδηγοί τους. Μετά από αυτή την εξέλιξη έκλεισε η συνοριακή πύλη του Ακτάς και υπήρξε στροφή προς την συνοριακή πύλη του Σάρπ.

Ο Ρετζέπ Κιλιτσρσλάν-οδηγός φορτηγού που περιμένει να περάσεις στη Γεωργία, δήλωσε πως ¨Επί δύο μέρες είμαι στη σειρά και δεν ξέρω για πόσες μέρες ακόμα θα περιμένω. Φίλη μας που πέρασαν από τη συνοριακή πύλη του Ακτάς δέχθηκαν επιθέσεις σε κάποια χωριά Αρμενίων. Όταν έκλεισε εκείνη η πύλη όλα τα οχήματα στράφηκαν προς το Σάρπ. Εδώ υπάρχει μεγάλη συσσώρευση. Είμαι δύο μέρες στην ουρά και ακόμη δεν έφτασα στα 5 km σκεφτείτε τώρα εσείς το πόσο θα διαρκέσει ακόμη αυτό”.

Ο οδηγός φορτηγού Σελίμ Εκσί δήλωσε πως “Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν οι φίλοι αφού πέρασαν τα σύνορα σε αρμενικά χωριά την ώρα που περνούσαν μέσα από εκείνα δέχτηκαν πέτρες. Όταν εκείνη η πύλη έκλεισε προσωρινά στραφήκαμε προς τα εδώ. Για αυτό και συνέβη αυτή η συσσώρευση”, αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.