Πιθανή εγκεφαλομυελίτιδα σε αλλεργική γιατρό στο Μεξικό

-

Οι μεξικανικές αρχές γνωστοποίησαν πως μελετούν την περίπτωση μιας αλλεργικής γιατρού 32 ετών, που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ μετά από έντονη αντίδραση που εκδήλωσε στον εμβολιασμό της με το σκεύασμα των Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19.

Η γιατρός εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή, σπασμούς και δερματικό εξάνθημα. «Η αρχική διάγνωση είναι εγκεφαλομυελίτιδα», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας,  χθες το βράδυ. Το υπουργείο πρόσθεσε πως η γιατρός έχει ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων. Επίσης, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές για εθελοντή που να παρουσίασε φλεγμονή στον εγκέφαλο μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Οι Pfizer και BioNTech δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει το περιστατικό, όμως στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου είχαν αποκλεισθεί όσοι εθελοντές είχαν αλλεργίες. Οι Μεξικανοί δεν είναι αναλυτικοί για το ιστορικό αλλεργιών της γιατρού, δηλαδή τι είδους αλλεργία είχε προτού εμβολιασθεί. Στη Βρετανία έχουν αποκλεισθεί από τον εμβολιασμό όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες, χωρίς και πάλι να προσδιορίζουν με ιδιαίτερη ακρίβεια την κατηγορία αυτή και αναφέρουν γενικά όσους έχουν την σύσταση να έχουν πάντα μαζί τους ένεση αδρεναλίνης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.