Πλανάται ο Τραμπ για «σύντομο πόλεμο» απαντά το Ιράν

-
«Φτάσαμε κοντά σε πόλεμο», λέει ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν χαρακτήρισε "πλάνη" την άποψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι ένας πόλεμος με την Τεχεράνη θα ήταν "σύντομος", ενώ προειδοποίησε ότι η απειλή που εξαπέλυσε περί "αφανισμού" ισοδυναμεί με απειλή γενοκτονίας.

Η ιδέα ενός "σύντομου πολέμου" με το Ιράν αποτελεί πλάνη, έγραψε ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ στο Twitter.

Την Τετάρτη ο Τραμπ διευκρίνισε ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης στην περίπτωση που αποφασίσει να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν. "Απλώς λέω ότι αν συμβεί κάτι, δεν θα κρατήσει πολύ", είπε. Απείλησε επίσης ότι θα αφανίσει τμήματα του Ιράν αν "οτιδήποτε αμερικανικό" δεχτεί επίθεση.

Ο Ζαρίφ, παραπέμποντας σε αυτές τις δηλώσεις που, όπως υποστηρίζει, "απειλούν την ειρήνη", ανάρτησε μια σειρά αφορισμών στο Twitter. "Οι κυρώσεις δεν είναι εναλλακτική λύση αντί του πολέμου, ΕΙΝΑΙ πόλεμος", έγραψε και συνέχισε: "Αφανισμός = Γενοκτονία = Έγκλημα πολέμου". "΄Αυτός που ξεκινά έναν πόλεμο δεν είναι και εκείνος που θα τον τελειώσει" και "Δεν μπορούμε να διαπραγματευόμαστε και να απειλούμε ταυτόχρονα".

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.