Πλάτη από την Ρωσία στον ΟΗΕ ζητά η Βενεζουέλα

-

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αναμένει ότι η Ρωσία θα θέσει ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε προκλήσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μεταφοράς και χορήγησης ανθρωπιστικής βοήθειας σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Συντονίζουμε τις ενέργειές μας με τη Ρωσία», τόνισε ο Αρεάσα και πρόσθεσε ότι η Μόσχα «σκοπεύει να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε περίπτωση επίθεσης».

Η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο χαρακτηρίζει την προσπάθεια της αντιπολίτευσης, στην οποία πρωτοστατεί ο αυτοανακηρυγμένος μεταβατικός πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό, να παραλάβει και να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια που διέθεσαν κυρίως η Ουάσινγκτον και η Μπραζίλια στη χώρα πρόσχημα για την έναρξη μιας στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.