Πλημμύρες στην Κρήτη από την έντονη κακοκαιρία

-

To  δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας έπληξε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, και συγκεκριμένα τους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Χερσονήσου.Το ποτάμι υπερχείλισε ξανά, δέκα ακριβώς ημέρες μετά το πρώτο πέρασμα της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα τεράστιες ποσότητες νερού και λάσπης να καλύπτουν τα πάντα.

Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής στην ιστοσελίδα ekriti, μέχρι τις 06.30 σήμερα το πρωί όλα ήταν ήσυχα, και μέσα σε 20 λεπτά, όλα άλλαξαν! Σε περιοχές όπως ο Αρχάγγελος και το Σκλαβεροχώρι Πεδιάδος πλημμύρισαν σπίτια, ενώ από το πρωί επιχειρούν συνεργεία της Πυροσβεστικής και ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, τα προβλήματα επιχειρείται να αντιμετωπιστούν άμεσα και ο κόσμος να μπορέσει να μπει στα σπίτια του, ενώ, όπως τόνισε, κλειστός λόγω πλημμυρικών φαινομένων παρέμεινε ο δρόμος που οδηγεί από τους Αποστόλους στο Καστέλι Πεδιάδος. Προβλήματα εντοπίστηκαν και στο Δήμο Χερσονήσου όπου, σύμφωνα με τον κ. Συριγωνάκη, πλημμύρισαν ρέματα. Πάντως η κατάσταση μέχρι αυτή την ώρα όπως τόνισε, είναι διαχειρίσιμη.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.