ΠΟΕΔΗΝ: Ήδη υπάρχει λίστα αναμονής 15 ατόμων για ΜΕΘ

-

Με την μεγάλη διασπορά του ιού, οι ΜΕΘ έχουν καλυφθεί και υπάρχει ήδη λίστα αναμονής, παρότι η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι "περισσεύουν" 22 κλίνες στην Αττική. Αυτό αναφέρει σε καταγγελία της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

«Η κατάσταση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό είναι ήδη δυσχερής και καθημερινά υπάρχει λίστα αναμονής για 10 με 15 διασωληνωμένους ασθενείς που νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Και παραθέτει στοιχεία: στα 4 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό νοσηλεύονται 59 περιστατικά και οι κενές θέσεις είναι μόλις 13. Αναλυτικά, στο Αττικό νοσοκομείο οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊο είναι 11 και ήδη νοσηλεύονται 8 ασθενείς, οπότε απομένουν 3. Στο Θριάσιο νοσοκομείο απομένει μία κλίνη αφού είχε 8 και είναι κατειλημμένες από ασθενείς οι 7. Στο Σωτηρία έχουν απομείνει μόνον 7 ΜΕΘ κλίνες από τις 29, αφου ήδη νοσηλεύονται 22 περιστατικά.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας λόγω της αύξησης των εισαγωγών ανακοίνωσε προ διημέρου αυξάνονται με προσωρινές ΜΕΘ οι κλίνες, όπως είχε γίνει στην πρώτη φάση της πανδημίας και γίνεται προσπάθεια να προστεθούν άμεσα 40 κλίνες σε κρατικά νοσοκομεία (12 στο Σωτηρία, 12 στο Ασκληπιείο Βούλας, 6 στο Αττικόν, 4 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής και 6 στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας).

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.