Ποιά η στάση της Μόσχας στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας;

-

Η Ρωσία σκοπεύει «να υπερασπισθεί τα συμφέροντά της» μετά τους δασμούς που επέβαλαν ΗΠΑ και η Κίνα, προειδοποίησε το Κρεμλίνο. «Η Ρωσία πήρε και θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα δικά της συμφέροντα. Ακόμα περισσότερο καθώς τα μέτρα αυτά προβλέπονται από τους κανόνες και τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου».

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε οτι η Μόσχα «παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή» τις ενέργειες των δύο πλευρών στον εμπορικό αυτό πόλεμο εκφράζοντας την ανησυχία του για τις «επιπτώσεις που θα έχουν σε συγκεκριμένους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας».

Την Παρασκευή τέθηκε σε ισχύ η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ να επιβάλει δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 34 δισ. δολαρίων. Το Πεκίνο απάντησε αμέσως με την επιβολή δασμών σε αμερικανικά προϊόντα.

Η ρωσική κυβέρνηση προσέφυγε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου διαμαρτυρόμενη για τους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας προειδοποίησε επίσης οτι ετοιμάζει μία λίστα με αμερικανικά προϊόντα στα οποία θα εισάγει νέους τελωνειακούς δασμούς, αξίας περίπου 93 εκατ. δολαρίων.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.