Ποιες πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής κρίθηκαν ακατάλληλες από το ΠΑΚΟΕ

-

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Οικολογικών Ερευνών ΠΑΚΟΕ πήρε δείγματα νερού από πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής και διαπίστωσε ότι 7 είναι ακατάλληλες.

Οι δειγματοληψίες, σύμφωνα με το Κέντρο, γίνονται με αποστειρωμένα μπουκάλια τα οποία ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ΄αυτή, από την ακτή σε μήκος 5 μέτρα και σε βάθος 30cm. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου μέσα σε έξι ώρες γίνονται οι αναλύσεις.

Το νερό εξετάζεται ως προς το μικροβιακο φορτίο (κολοβακτηρίδια, εντερόκοκκοι, Ε-Coli) αλλά και από την παρουσία απορρυπαντικών, ορυκτελαίων, φαινολών, καθώς και από τον αριθμό αντικειμένων που επιπλέουν και τη θολερότητα ή απεναντίας την διαύγειά του.

Το ΠAKOE προχώρησε και φέτος στην πραγματοποίηση εκτεταμένων δειγματοληψιών σε παραλίες της Αττικής και τις κατηγοριοποίησε σε  Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην Αττική 219 (90,50%) ακτές είναι κατάλληλες παράλιες για κολύμβηση και 23 (9,50%) είναι ακατάλληλε.

Οι πιο κοντινές και γνωστές παραλίες που είναι ακατάλληλες για κολύμπι είναι οι εξής:

Παραλία Παλαιού Φαλήρου (Αριστερά από την δημοτική πινακοθήκη)
Παραλία Παλαιού Φαλήρου (Στάση ΕΔΕΜ και Ναυαγοσώστη)
Παραλία Μπάτη (Παλαιού Φαλήρου)
Παραλία Αλίμου/Καλαμακίου
Παραλία Αγ.Κοσμά (Πλαζ Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών)
Παραλία Βουλιαγμένης (Απέναντι από το Astir Beach κοντά στον Ναυτικό Όμιλο)
Παραλία Κορωπίου Λουμβάρδας

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.