Πόλεμο στον πληθωρισμό κήρυξε ο Ερντογάν

-
Απειλεί και το ευρώ ο Ερντογάν,slpress

Στην εξαγγελία ότι θα ασχοληθεί με τα «διαρθρωτικά προβλήματα» των υψηλών επιτοκίων και του πληθωρισμού, καθώς και με το μεγάλο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών προχώρησε ο Ερντογάν, κατά την πρώτη ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, μετά την επανεκλογή του.

Ο Ερντογάν είναι δεδηλωμένος εχθρός των υψηλών επιτοκίων, ενώ δήλωσε ήδη στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ότι θα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο στην νομισματική πολιτική όταν επανεκλεγεί. Την Δευτέρα, μετά την ορκωμοσία του ο Ερντογάν θα ανακοινώσει και την σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου, για το οποίο ήδη έχει πει ότι θα αποτελείται από εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

Με το νέο σύστημα καταργείται η θέση του πρωθυπουργού και ο πρόεδρος Ερντογάν θα επιλέγει τα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου, θα ελέγχει τα υπουργεία και θα απομακρύνει τους δημοσίους υπαλλήλους, όλα χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.