Πωλήσεις όπλων αιχμής προωθεί ο Λευκός Οίκος στην Ταϊβάν! Η Κίνα;

-

Ο Λευκός Οίκος προωθεί τις πωλήσεις τριών προηγμένων οπλικών συστημάτων στην Ταϊβάν στέλνοντας τις προηγούμενες ημέρες τις σχετικές γνωστοποιήσεις για τις συμφωνίες προς έγκριση στο Κογκρέσο, όπως δήλωσαν χθες πέντε πηγές που έχουν λάβει γνώση για το ζήτημα αυτό. Η κίνηση αυτή, που γίνεται κατά την προεκλογική περίοδο για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, γνωστοποιήθηκε για πρώτη φορά έπειτα από ειδησεογραφική αναφορά του Reuters, ενώ είναι πιθανό να προκαλέσει εκνευρισμό στην Κίνα, η οποία θεωρεί την Ταϊβάν ως μία επαρχία της, η οποία έχει αποστατήσει.

Το Πεκίνο υποστηρίζει την επανένωση της Ταϊβάν με την ηπειρωτική Κίνα, ακόμη και με τη χρήση των όπλων, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Το Reuters είχε αναφέρει το Σεπτέμβριο ότι για επτά αμερικανικά οπλικά συστήματα σύγχρονης τεχνολογίας έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία εξαγωγής καθώς η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την άσκηση πιέσεων στην Κίνα. Τα ανεπίσημα έγγραφα γνωστοποίησης αμυντικών πωλήσεων, που έχουν αποσταλεί από την κυβέρνηση Τραμπ στο Κογκρέσο, αναφέρονται στο σύστημα φορητού εκτοξευτή ρουκετών επί στρατιωτικού οχήματος (High Mobility Artillery Rocket System -HIMARS), ενώ κατασκευάζεται από την Lockheed Martin Corp, στους πυραύλους αέρος-εδάφους μακράς ακτίνας δράσης (SLAM-ER) που παράγονται από την Boeing Co, αλλά και σε εξωτερικά ατρακτίδια (pods) μετάδοσης πληροφοριών και εικόνας σε πραγματικό χρόνο από το πεδίο μάχης σε σταθμούς εδάφους, για τα μαχητικά F-16.

Σχετικές γνωστοποιήσεις για τις πωλήσεις άλλων οπλικών συστημάτων, μεταξύ αυτών, μεγάλων και εξελιγμένων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAS), αντιπλοϊκών πυραύλων εδάφους-επιφανείας Harpoon, αλλά και εξελιγμένων ναρκών βυθού για την αποτροπή πραγματοποίησης αμφίβιων αποβατικών επιχειρήσεων, αναμένεται ότι θα φτάσουν σύντομα στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.