Πομπέο: Επαφές στη Βραζιλία για Βενεζουέλα

-

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο συζήτησε για τη Βενεζουέλα με τη νέα κυβέρνηση της Βραζιλίας για το κοινό μέτωπο εναντίον των αυταρχικών καθεστώτων στη λατινική Αμερική.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Βραζιλίας Ερνέστο Αραούχο, ο Πομπέο κατονόμασε τη Βενεζουέλα, την Κούβα και τη Νικαράγουα ως χώρες που δεν συμμερίζονται κοινές δημοκρατικές αξίες.

«Έχουμε μια ευκαιρία να εργασθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον εναντίον αυταρχικών καθεστώτων», δήλωσε ο Πομπέο για τις σχέσεις ΗΠΑ-Βραζιλίας, μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του ακροδεξιού βραζιλιάνου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Ο Πομπέο δήλωσε επίσης σήμερα από την Μπραζίλια πως οι ΗΠΑ ζητούν την άμεση απελευθέρωση ενός πρώην Πεζοναύτη των ΗΠΑ ο οποίος κρατείται από τη Ρωσία με κατηγορίες για κατασκοπεία, προσθέτοντας πως θέλει μια εξήγηση για τον λόγο που συνελήφθη.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η αμερικανική κυβέρνηση ήλπιζε ότι το προξενείο της θα είχε πρόσβαση στον Πολ Γουίλαν μέσα σε λίγες ώρες αφότου αυτός συνελήφθη στη Μόσχα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.