Πομπέο καθ΄οδόν για Κύπρο: Πρέπει να αποχωρήσουν οι φρεγάτες για να αρχίσει η κουβέντα

-

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος επισκέπτεται αύριο εκτάκτως την Κύπρο, επεσήμανε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει ο διάλογος, είναι η αποχώρηση των πολεμικών πλοίων από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο είναι σημαντικά και θέλω να έχω την ευκαιρία να μιλήσω με τους ηγέτες εκεί στην Κύπρο, να έχω την δική τους οπτική, τους στόχους τους και τα πράγματα που θα ήθελαν εκείνοι να γίνουν. Ο πρόεδρος Τραμπ είναι πολύ σαφής  ότι οι θαλάσσιες διαμάχες πρέπει να επιλυθούν με διπλωματικό και ειρηνικό τρόπο. Οι Γερμανοί έχουν κάνει καλή δουλειά μέχρι στιγμής, προσπαθώντας διπλωματικά να πείσουν τους εμπλεκόμενους να αρχίσουν συνομιλίες. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν πραγματικές συνομιλίες και ελπίζουμε ότι τα πολεμικά πλοία που υπάρχουν εκεί θα αποσυρθούν ώστε να μπορέσουν οι συνομιλίες να λάβουν χώρα», είπε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.