Πομπέο: Ελπίζουμε σθεναρά πως ο Μαδούρο θα καταλάβει ότι οι ημέρες του είναι μετρημένες

-

«Η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας μέχρι να καταλάβει ότι οι ημέρες της είναι μετρημένες» δήλωσε πριν λίγο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.

«Ελπίζουμε σθεναρά πως μέσα στις επόμενες ημέρες, στις επόμενες εβδομάδες και στους επόμενους μήνες, το καθεστώς Μαδούρο θα αντιληφθεί πως ο λαός της Βενεζουέλας φρόντισε ώστε οι μέρες του να είναι μετρημένες», είπε ο Μάικ Πομπέο.

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ επανέλαβε επίσης ότι «κάθε επιλογή βρίσκεται στο τραπέζι» και ότι «οι ΗΠΑ πρόκειται να κάνουν όσα πρέπει να γίνουν», όταν κλήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής δύναμης. Πρόσθεσε ακόμη, ότι η Ουάσινγκτον δεν θα σταματήσει μέχρι να βεβαιωθεί ότι «υπάρχει ένα λαμπρότερο μέλλον για τον λαό της Βενεζουέλας» και επανέλαβε την στήριξη των ΗΠΑ στον μεταβατικό πρόεδρο Γκουαϊδό.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, σε συνέντευξή του, ο υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε ότι η Ουάσινγκτον θα «περάσει στις πράξεις» για να «υποστηρίξει τη δημοκρατία» στη Βενεζουέλα, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο στρατός του Καράκας εμπόδισε την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας. Είχε χαρακτηρίσει μάλιστα «μπράβους» και «ένοπλες συμμορίες» τις δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στον πρόεδρο Μαδούρο.

Από την πλευρά του, ο αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος Γκουαϊδό, κάλεσε την διεθνή κοινότητα να εξετάσει «όλα τα ενδεχόμενα» έναντι του προέδρου Μαδούρο. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει την Δευτέρα στην συνεδρίαση της Ομάδας της Λίμας και ότι αναμένεται να  συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.