Πως είδε τον ανασχηματισμό η αντιπολίτευση

-

Κριτική στην κυβέρνηση για τον ανασχηματισμό ασκούν με ανακοινώσεις τους και δηλώσεις στελεχών τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, σε δήλωσή της τονίζει ότι «τόση αναμονή, τόσος ντόρος, τόση αναστάτωση για να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς». Και προσθέτει: «Ευτυχώς δεν αργεί ο μόνος πραγματικός ανασχηματισμός που χρειάζεται η χώρα. Οι εκλογές. Για να δείξουν οι πολίτες στον κ. Τσίπρα το δρόμο από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου».

Για ένα «κράμα παλιών και νέων, όλων δοκιμασμένων στην αντιλαϊκή πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» κάνει λόγο το ΚΚΕ. Παραλλήλως υπογραμμίζει ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα «έχει συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο: Το “μεταμνημονιακό μνημόνιο” και τα μέτρα που αυτό φέρνει. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται ούτε να αποπροσανατολίσει ούτε να εκτονώσει τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια του λαού».

«Κυβέρνηση απελπισίας και πανικού», χαρακτηρίζει το νέο κυβερνητικό σχήμα το ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας ότι «ως φαίνεται “το αντιδεξιό προφίλ της” μετά τους κ.κ. Καμμένο, Παπαγγελόπουλο ενισχύεται και με την κα Παπακώστα». Προσθέτει επίσης πως «ό, τι και να κάνουν έχουν πια τελειώσει» και ότι «αυτή είναι η τελευταία Κυβέρνηση μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες».

Για ανασχηματισμό που «απογοήτευσε ακόμη και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο η Ένωση Κεντρώων, σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να θίξει τα κομματικά του κάστρα». Προσθέτει ακόμη ότι «τα ανοίγματα που έκανε είναι μηδαμινής αξίας χωρίς κανένα αντίκρισμα» και εκτιμά ότι «είναι μια κυβέρνηση με πορεία προς την οριστική της δύση».

«Ομάδα που χάνει δεν την αλλάζεις. Απλώς την συγκροτείς ακόμα Πασοκοδεξιότερα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι «ένας τελειωμένος πρωθυπουργός έδωσε με τον ανασχηματισμό την χαριστική βολή σε μια κυβέρνηση που ήδη έπνεε τα λοίσθια».

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.