Πώς υποδέχονται οι άλλοι τους τουρίστες τους

-
Πώς υποδέχονται οι άλλοι τους τουρίστες τους

Δεν τηρούν όλες οι χώρες τα ίδια πρωτόκολλα σε ό,τι αφορά στην "εισαγωγή" πιθανών κρουσμάτων από ταξιδιώτες, ξένους τουρίστες ή ντόπιους που είχαν ταξιδέψει/διαμείνει στο εξωτερικό και παλιννοστούν

Κύπρος

Οι εισερχόμενοι στην Κύπρο πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό ότι είναι αρνητικοι σε τεστ κορονοϊού. Εντουτοις υποβάλλονται επιπλέον σε θερμομετρηση, γιατί μπορεί κάποιος να εισέρχεται στη χώρα το Σάββατο, αλλά ενώ  έκανε το τεστ την περασμένη Δευτέρα,  δεν αποκλείεται  να "κόλλησε" την Τρίτη.  Επίσης οι τουρίστες θα υποβάλλονται (θεωρητικά) και σε σποραδικά τεστ κατά τη διαρκεια της παραμονής τους στη χώρα. Το προσωπικό των ξενοδοχείων φοράει μάσκες και γάντια, απολυμαίνει  τακτικά ξαπλώστρες και τραπέζια και φροντίζει να διατηρείται απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων στα τραπέζια σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και παμπ.

Τουρκία

Παρότι δεν έχει καλή εικόνα στα κρουσματα και στον έλεγχο της πανδημίας, παραμένει τουριστικός προορισμός. Εχουν θεσπιστεί  νέες κατευθυντήριες γραμμές για τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα, όπως θερμομετρήσεις. Επίσης κανένα δωμάτιο δεν χρησιμοποιείται απο νέο πελάτη σε ξενοδοχείο, αν δεν παρέλθουν 12 ώρες απο την αναχώρηση του προηγουμενου.  Οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις. Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Τουρισμού Μεχμέτ Ερσόι στο Reuters, φέτος αναμένεται να ανοίξουν μόνον τα μισά ξενοδοχεία της χώρας.

Ιταλία

Μια απο τις χώρες που λαβώθηκε πιο βαριά σε όλο τον κόσμο, η Ιταλία πρέπει να αντιμετωπίσει και τα οικονομικά της αδιέξοδα, μια που ο τουρισμός αποτελεί σημαντικότατη πηγή εσόδων. Οι ταξιδιώτες από την ΕΕ αλλά και από Αγγλία θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς υποχρεωτική καραντίνα. Όλα τα μουσεία, συμπεριλαμβανομένων των Μουσείων του Βατικανού της Ρώμης, ανοίγουν με αυστηρούς κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Ισπανία

Η Ισπανία αίρει κι αυτή το lockdown της, και παρά τον μεγάλο φόρο που πλήρωσε η χώρα, ανοιγουν ξενοδοχεία και παραλίες. Από 1ης Ιουλίου οι ταξιδιωτες της ΕΕ θα εισέρχονται χωρίς 14ήμερη καραντίνα. Παράλληλα, από τις 22 Ιουνίου, ανοίγουν και τα χερσαία σύνορα της Ισπανίας με την Πορτογαλία και τη Γαλλία Προς το παρόν, είναι υποχρεωτική η μάσκα τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε δημόσιους εξωτερικούς χώρους, ειδικά εκεί όπου δεν είναι δυνατόν να διατηρηθεί η κοινωνική απόσταση.

Πορτογαλία

Από τα μέσα  Μαΐου η χώρα επιτρέπει τη λειτουργία μουσείων και καφέ, αλλά με περιορισμούς κοινωνικής απόστασης. Μέχρι τις 15 Ιουνίου δεν θα γίνονται δεκτοί τουρίστες από χώρες εκτός  ΕΕ, αλλά η χώρα δεν διέκοψε τα ταξίδια με πρώην πορτογαλικές αποικίες όπως η Βραζιλία. Για να περισώσει τον τουρισμό η κυβέρνηση ζήτησε από τους τουρίστες να μην ακυρώσουν τα ταξιδια τους εκεί, αλλά να τα επανπρογραμματίσουν για όποτε θέλουν μέσα στο 2021 (για ταξιδια που είχα προγραμματισεί για το διάστημα 13 Μαρτίου και 30 Σεπτεμβρίου 2020).Ο ΕΟΤ της χώρας διαθέτει και πιστοποίηση υγιεινής για όσες επιχειρήσεις τηρούν τα ειπβεβλημένα, ώστε να διασφαλίσει την εμπιστοσύνη των επισκεπτώνΤα αεροδρόμια της χώρας θα εισαγάγουν σύντομα υγειονομικούς ελέγχους για αφίξεις, αλλά οι επισκέπτες δεν θα υπόκεινται σε υποχρεωτική καραντίνα

Στην Αίγυπτο

Σημαντική πηγή εσόδων ο τουρισμός για την Αίγυπτο -περίπου 1 δισ. ευρώ το μήνα. Η χώρα ανέστειλε τις πτήσεις εξωτερικού τον Μάρτιο, ενώ όλα τα ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφετέριες έκλεισαν και επιβλήθηκε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Προς το παρόν, λειτουργούν ξενοδοχεία που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και διαθέτουν ειδική άδεια λειτουργίας. Ωστόσο, η απαγόρευση της κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ μεταξύ 8 μ.μ. και 5 π.μ., και η κυβέρνηση έχει επιβάλει τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι πτήσεις θα αρχίσουν σταδιακά είτε εντός Ιουνίου είτε αρχές Ιουλίου, άγωνστο με ποιες προϋποθέσεις.

Γαλλία

Εως τις 24 Ιουλίου επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε όσους αφικνούμενους δεν είναι πολίτες ΕΕ Στις 29 Μαΐου ανακοινώθηκε ότι το πιο δημοφιλές μουσείο της χώρας, το Λούβρο, θα ανοίξει ξανά στις 6 Ιουλίου. Επιπλέον, οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να κάνουν διακοπές στη Γαλλία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τέλος, τα ξενοδοχεία της χώρας θα βασίζονται στον εγχώριο τουρισμό, καθώς υποδηλώνεται ότι οι διεθνείς ταξιδιώτες δεν θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα στο άμεσο μέλλον. Εξακολουθούν να απαγορεύονται οι συναθροισεις, καθώς η εισαγγελια διέταξε και προκαταρκτική έρευνα για τυχόν κακοδιαχείριση της κρίσης -η χώρα είχε σχεδον 30.000 νεκρούς

Γερμανία

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει σταδιακά την είσοδο επισκεπτών από την  Τουρκία, τη Βρετανία, και άλλες χώρες. Τα χερσαία  σύνορα μεταξύ Αυστρίας και Γερμανίας ανοίγουν από τις 15 Ιουνίου όπως και όλα τα χερσαία σύνορα της Γερμανίας με όμορα κράτη. Τα κέντρα διασκέδασης παραμένουν κλειστα, αλλά τα εστιατόρια έχουν ανοίξει όπως και τα ξενοδοχεία. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι παρατείνει την ταξιδιωτική της οδηγία για μη ευρωπαϊκές χώρες έως τα τέλη Αυγούστου. «Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε να αποκλειστούν Γερμανοί σε διάφορα σημεία του κόσμου και πάλι αυτό το καλοκαίρι ή οι παραθεριστές να επιστρέφουν στη Γερμανία χωρίς να έχει εντοπιστεί ο ιός», ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός σε σχετική ανακοίνωση. Ανέφερε μάλιστα ότι πολλοί Γερμανοι  θέλουν να ταξιδέψουν σε προορισμούς όπως η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η Βόρεια Αφρική και η Νοτιοανατολική Ασία, κάτι που δεν μπορεί να καλύψει η πολιτεία. Οι υφιστάμενοι κανόνες για μη Ευρωπαίους πολίτες που θέλουν να έρθουν στη Γερμανία θα παραταθούν έως τα τέλη Ιουνίου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.