Πόσα χρωστά κάθε Έλληνας στους ξένους δανειστές, έκθεση ΟΟΣΑ

-

Στα 29.700 ευρώ διαμορφώνεται το ποσό του χρέους που επιβαρύνει κάθε Έλληνα έναντι των ξένων δανειστών, ποσό περίπου διπλάσιο του μέσου όρου του ετήσιου ακαθάριστου εισοδήματός του, όπως προκύπτει από ανάλυση του ΣΕΒ με βάση τη μελέτη του ΟΟΣΑ «How’s Life».

Σε ό,τι αφορά την βιωσιμότητα του επιπέδου ευημερίας της χώρας μας στο μέλλον, συγκριτικά με τις άλλες χώρες του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία (35η), ενώ στην προτελευταία θέση βρίσκεται η Πορτογαλία. Χώρες όπως, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία βρίσκονται στην 5η, 6η και 12η θέση από το τέλος, ενώ στις πρώτες τέσσερις θέσεις είναι οι Σκανδιναβικές χώρες με πρωταθλήτρια τη Σουηδία.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την ανάλυση του ΣΕΒ, έχει μια καλύτερη σχετικά θέση στο φυσικό κεφάλαιο (23η), αλλά την χειρότερη σχετικά θέση στο οικονομικό κεφάλαιο (τελευταία), λόγω της υπερχρέωσης της χώρας στο εξωτερικό, της κατάρρευσης των επενδύσεων και της τραπεζικής χρηματοδότησης τα προηγούμενα χρόνια.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η και την 5η θέση από το τέλος στο κοινωνικό και ανθρώπινο κεφάλαιο αντιστοίχως, αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ΣΕΒ, της έλλειψης εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς και της χαμηλής ποιότητας των επαγγελματικών και γνωστικών δεξιοτήτων του πληθυσμού αντιστοίχως.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.