Πότε ξεκινούν οι πτήσεις εξωτερικού

-

Από την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού, με την κυβέρνηση να προχωράει στο σταδιακό άνοιγμα των συνόρων, για την επανέναρξη της τουριστικής σεζόν.

Σε δύο φάσεις θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης.

Πιο συγκεκριμένα, η τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου.

Από εκείνη την ημέρα, τα εποχικά ξενοδοχεία θα έχουν δικαίωμα έναρξης της λειτουργίας τους, ενώ θα ακολουθήσουν - σε μεταγενέστερη φάση - τα ξενοδοχεία και καταλύματα 12μηνης λειτουργίας.

Ταυτόχρονα, οι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό – ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης - θα ξεκινήσουν από την 1η Ιουλίου.

Δειγματοληπτικά τεστ, τέλος η καραντίνα 14 ημερών

Στους επισκέπτες θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και θα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία - σύμφωνα με τον πρωθυπουργό - «δεν θα σκιάσουν ούτε τον λαμπερό μας ήλιο, ούτε τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας».

Στο πλαίσιο αυτό, οι ταξιδιώτες δεν θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, όπως ισχύει σήμερα.

«Όπλο μας είναι τα διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας που έχει κερδίσει η χώρα μας. Η μεγάλη της φήμη. Η υγειονομική ασπίδα, σε κάθε τόπο φιλοξενίας. Και βέβαια, το μεράκι του Έλληνα που πάντα τον εμπνέει ο Ξένιος Δίας».

Από ποιες χώρες ξεκινάει το άνοιγμα των συνόρων

Στις 15 Ιουνίου θα έχει προηγηθεί η απελευθέρωση των πτήσεων από και προς συγκεκριμένες χώρες του εξωτερικού - αποκλειστικά και μόνο προς το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Η Βουλγαρία θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα αποκαταστήσουμε τη διασύνδεσή μας» επεσήμανε, ειδικότερα, ο υπουργός Τουρισμός, Χάρης Θεοχάρης.

Θα ακολουθήσουν οι χώρες της βόρειας Ευρώπης, η Γερμανία, καθώς και οι χώρες της «γειτονιάς» μας, όπως το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, από την πλήρη απελευθέρωση των πτήσεων, η οποία αφορά την 1η Ιουλίου, θα εξαιρεθούν ορισμένες μόνο χώρες.

Οι χώρες αυτές θα παρακολουθούνται στενά, με τη σχετική λίστα να «μικραίνει» ή να «μεγαλώνει» ανάλογα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.