Που εντοπίστηκαν τα 17 "ελληνικά" κρούσματα της ημέρας - Αύξηση στην Αθήνα

-

Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ φθάνουν τα 35, εκ των οποίων σε τουρίστες αφορούν τα 18.

Επίσης δυστυχώς διασωληνώθηκε σήμερα και άλλος ασθενής, ανεβάζοντας τον αριθμό των διασωληνωθέντων στους 14 -οι πέντε έχουν διασωληνωθεί από τότε που άνοιξαν τα σύνορα.

Τα 17 "ελληνικά" κρούσματα καταγράφηκαν στους εξής νομούς: 10 στην Αττική, 3 στη Θεσσαλονίκη, 1 στη Δράμα, 1 στην Κοζάνη, 1 στη Λάρισα, και 1 στη Χαλκιδική. Παρατηρείται μια ήπια αλλά σταθερή αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, που ξεκίνησαν από 2-3 την ημέρα όταν άνοιξαν τα σύνορα. Τα περισσότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν μπορούμε να διασταυρώσουμε, δεν είναι αποτέλεσμα δειγματοληπτικών ελέγχων, αλλά αφορούν σε ασθενείς, δηλαδή άτομα που νόσησαν  και πήγαν με δική τους πρωτοβουλία για έλεγχο.

Τα εισαγόμενα, καταγράφηκαν ως εξής: τα 13 στις πύλες εισόδους και τα πέντε αργότερα, σε τουρίστες που δεν ελέγχθηκαν, αλλά παρουσίασαν συμπτώματα και πήγαν για έλεγχο με δική τους πρωτοβουλία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.